U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Er is een nieuw boek over Richard Wagner verschenen in Vlaanderen van de hand van Professor Freddy Mortier, lid ook van onze vereniging. Het was normaal de bedoeling dat hij in september ook bij ons een lezing zou geven over Wagner, maar door de aanslepende coronapandemie lukte dit uiteraard niet. We hopen dat we deze lezing in de toekomst wel zullen kunnen op ons programma plaatsen.

 

Het boek heeft als titel Richard Wagner: De man die opera voor het volkt maakte en is uitgegeven bij Pelckmans. Bestellen kan via: https://www.pelckmansuitgevers.be/richard-wagner.html. Ideale lectuur voor tijdens deze “lockdown” en de komende wintermaanden!

 

Info over het boek:

Hoe we vandaag naar opera, kunst en kunstenaars kijken is mee bepaald door Richard Wagner. Eind negentiende eeuw bracht Wagner de wereld in vervoering met totaalkunst. Met zijn opera voor het volk had hij even heftige voor- als tegenstanders. Dat is nog steeds zo. Vanuit een diepe passie voor Wagner probeert Freddy Mortier te begrijpen wat de componist dreef, hoe hij dacht en waarom zijn opera’s zoveel mensen blijven fascineren. De tijd waarin hij werkte, zat vol woeste politieke en culturele veranderingen. Wagner zelf was een vat vol tegenstrijdigheden: geniaal, visionair, antisemitisch, militant, veeleisend, ijdel. Freddy Mortier toont hoe Wagner zichzelf oversteeg en wat meesterwerken als Parsifal, Die Meistersinger von Nürnberg of Der Ring des Nibelungen vandaag voor ons kunnen betekenen.

 

Info over de auteur:

Freddy Mortier (1958) studeerde aan de Universiteit Gent en aan de Sorbonne. Hij doceert ethiek aan de Universiteit Gent en publiceert voornamelijk over (bio-)ethische onderwerpen. Hij heeft ook boeken over godsdienstfilosofie en over filosoferen met jongeren geschreven. Hij is de pro-vicerector van de Universiteit Gent en staat er aan het hoofd van een centrale eenheid die het universiteitsmuseum (GUM), de plantentuin en het archief overkoepelt.

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?