U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Voor de zesde activiteit van het seizoen 2019-2020 hebben we het genoegen om Piet Lamberts Van Assche te mogen ontvangen. Hij was reeds eerder bij ons te gast met een lezing over Der Ring des Nibelungen. Deze keer zal het gaan over Lohengrin. Hij brengt met behulp van videomateriaal een multimediale vertelling over deze opera van Wagner. Zelf spreekt Piet Lamberts van Assche ook over “een cultuurhistorisch essay”. Deze activiteit is zowel geschikt voor leden die het werk al goed kennen, als voor leden met minder voorkennis. Na de lezing volgt een nieuwjaarsreceptie aangeboden door de vereniging. Deze traditie werd vorig jaar ingezet, en we zouden deze graag verderzetten. Er is eveneens de mogelijkheid om ’s middags te blijven eten. Gelieve uw keuze vooraf door te geven.

 

Voor deze WagnerActiviteit verzamelen we opnieuw in de crypte van eetcafé Uilenspiegel. We hopen veel leden te mogen ontmoeten om te klinken op het nieuwe jaar 2020.

 

Piet Lamberts Van Assche studeerde rechten, economische wetenschappen en filosofie aan de KULeuven. Hij werkte 13 jaar in de privésector en geeft sinds 1999 les aan Thomas More (voorheen Katholieke Hogeschool Kempen) , campussen Turnhout en Geel. Hij heeft een passie voor geschiedenis en kunst. Tijdens zijn studententijd leerde hij Der Ring des Nibelungen van Richard Wagner kennen. Deze liet hem sindsdien niet meer los. In 2018 gaf hij hierover reeds een lezing bij de WagnerVrienden. Piet is ook al enkele jaren lid van onze vereniging.

 

Programma:

10.15 u.-10.30 u.:  Onthaal

10.30 u.-12.30 u.:  Lezing “Lohengrin: een multimediale vertelling” door Piet Lamberts van Assche

12.30 u.-13.00 u.:  Nieuwjaarsreceptie aangeboden door de vereniging

13.00 u.-14.00 u.:  Middagmaal: Gentse stoverij met appelmoes & verse frietjes | Steak natuur/champignonsaus/pepersaus met slaatje & verse frietjes | Scampi diabolique met pasta of frietjes

 

Praktische info:

> Wanneer:          Zaterdag 11 januari, 10.30 u.

> Waar:                 Eetcafé Uilenspiegel
                             Korte Kruisstraat 3
                             9000 Gent

                             Dit is nabij de Kouter en het Sint-Baafsplein.

> Prijs:                 Lezing: Gratis voor leden - €5 voor niet-leden | Maaltijd: €20

Gelieve de maaltijd vooraf per overschrijving op BE28 3631 0687 2620  te betalen. Vermist wij de bestelde gerechten ook moeten betalen, kan het betaalde bedrag niet teruggestort worden. Bedankt voor het begrip.

> Inschrijvingen:   Gelieve uw aanwezigheid voor 5 januari te bevestigen door een mail  naar info@wagnervrienden.be te sturen. Gelieve ook uw keuze voor het gerecht door te geven: Gentse stoverij met appelmoes & verse frietjes | Steak natuur/ champignonsaus/pepersaus met slaatje & verse frietjes | Scampi diabolique met pasta of frietjes

 

 

Foto van een eerdere lezing door Piet Lamberts Van Assche in 2018.Foto van een eerdere lezing door Piet Lamberts Van Assche in 2018.

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?