Der Fliegende Holländer 12/06/21

Na het succes van de vorige lezingen, hebben we voor de zomer nog het genoegen opnieuw een WagnerActiviteit via Zoom te kunnen aanbieden. Op zaterdag 12 juni zal Piet Lamberts-Van Assche ons een online lezing geven over Der fliegende Holländer. Hij vertelt circa 45 minuten over het werk. De eerste 15 minuten gaan over het verhaal. Het volgende half uur laat hij vijf representatieve fragmenten horen, waaronder een bewerking voor piano van het liefdesduet Hollander-Senta van de recent overleden Stefan Mickisch. Hij versiert alles met schilderijen, tekst en mooi beeldmateriaal.  

Deze lezing is zowel bedoeld voor kenners, als voor een breed publiek om beter kennis te maken met dit bijzondere werk. Nadien is er nog de kans om vragen te stellen of om na te praten. 

Piet Lamberts-Van Assche studeerde rechten, economische wetenschappen en filosofie aan de KU Leuven. Hij werkte 13 jaar in de private sector en geeft sinds 1999 les aan de Thomas More Hogeschool, campus Geel. Hij heeft een passie voor economie, geschiedenis en kunst. Tijdens zijn studententijd leerde hij Wagner kennen. Deze liet hem sindsdien niet meer los. Hij is reeds enkele jaren lid van onze vereniging en hij gaf al enkele succesvolle lezingen. 

>Praktisch: 

Datum: Zaterdag 12 juni 

Startuur: Vanaf 09.40 u. kunt u inloggen, de lezing zelf begint stipt om 10.00 u.  

Prijs: Gratis voor leden 

Opmerking: Het is uiteraard niet verplicht of noodzakelijk om zelf een micro of camera te hebben om de lezing te kunnen volgen.

Inschrijvingen: Afgesloten